In Olanda, procentul celor care declara ca vor vota impotriva Tratatului constitutional european la referendumul din 1 iunie il depaseste pe cel al sustinatorilor documentului, releva un sondaj de opinie dat publicitatii luni - informeaza Rompres. Potrivit sondajului, 42% dintre olandezi intentioneaza sa se opuna ratificarii Tratatului, in timp ce 37% dintre persoanele consultate afirma ca vor vota in favoarea sa, cu un procent mai mult fata de saptamana trecuta, cand guvernul a lansat campania de promovare a Constitutiei europene.

Sondajul a fost realizat prin Internet si are o marja de eroare de cel mult 3%. Votul olandezilor se va desfasura la numai trei zile dupa cel din Franta, unde rezultatul referendumului sta inca sub semnul incertitudinii. In discursul pronuntat duminica, cu prilejul ceremoniei de marcare a sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa, in prezenta presedintelui american George W. Bush, premierul olandez Jan Peter Balkenende s-a aratat increzator in ratificarea Tratatului constitutional al Uniunii Europene, apreciat drept o etapa "pe drumul civilizatiei, progresului si prosperitatii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.