Sapte politisti israelieni si patru civili palestinieni au fost raniti, ieri, in violentele din Ierusalimul de Est, unde musulmanii s-au adunat dupa ce militantii extremisti evrei au amenintat ca se vor ruga pe Esplanada Moscheilor, a relatat AFP. Musulmanii au petrecut noaptea pe Esplanada Moscheilor, pentru a nu permite intrarea ultraortodocsilor israelieni.

Situat in sectorul arab din Ierusalimul de Est, anexat de Israel, pe Esplanada se afla Domul de Piatra (moscheea lui Omar) si moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfant al Islamului.Numita de musulmani Al-Haram al-Charif (Nobilul sanctuar), esplanada reprezinta si locul cel mai sacru al iudaismului. Evreii o denumesc Muntele Templului, deoarece aici a fost construit marele Templu, distrus de romani in anul 70, si din care a mai ramas in picioare doar zidul din parta vestica, numit Zidul Plangerii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.