Ostirea rusa, in fruntea clasificarilor mondiale privitoare la prostituarea soldatilor

Succesul armatei ruse in "blitzkrieg-ul" georgian este umbrit de acuzatiile potrivit carora ar detine recordul mondial la prostitutie in randul militarilor.

Invingatoare in Georgia, armata lui Vladimir Putin este subminata de acuzatii grave in propria tara, potrivit "La Stampa". Ostirea rusa trece fara indoiala printr-o etapa pozitiva din punctul de vedere al imaginii interne, dupa "blitzkrieg-ul" georgian incununat de succes.

Dar succesul nu este de ajuns pentru a acoperi o drama care compromite moralul soldatilor fostei Armate Rosii si reprezinta o pata fara precedent pentru imaginea "machista" pe care premierul Putin vrea sa o proiecteze in lume privind armata sa.

Si nu este vorba de simple barfe, ci de documente oficiale acuzatoare, cum ar fi un raport ONU, publicat recent de "Komsomolskaia Pravda". Potrivit acestuia, armata rusa s-ar afla in fruntea clasificarilor mondiale privitoare la prostituarea soldatilor. Doua ar fi motivele acestei sumbre realitati: saracia sau chiar constrangerea din partea unor generali ai armatei.

Cei care se vand sunt de obicei recrutii, adesea proveniti din familii sarace. Multe denunturi arata cum cadetii, chiar si cei ce se vand de bunavoie, ajung sa plateasca un procent superiorilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.