Mai multe elicoptere americane ce intrasera in spatiul aerian pakistanez, au fost atacate, fiind fortate sa se intoarca la granita cu Afganistanul, au declarat oficiali din serviciile de securitate, citati de Reuters

Islamabadul a acuzat fortele internationale - probabil americane - cu baza in Afganistan, ca au efectuat saptamana trecuta un raid impotriva unei localitati din nord-vestul teritoriului sau si ca au ucis 15 civili.

In ultimul timp, rachete americane cad aproape zilnic in zonele tribale pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul, unde Washingtonul afirma ca talibanii afgani si-au refacut fortele.

Miercuri, seful Statului Major al armatei pakistaneze a avertizat ca "suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii vor fi aparate, indiferent cu ce pret, si nicio forta exterioara nu este autorizata sa efectueze operatiuni in Pakistan".

Pakistanul este singura putere nucleara militara din lumea musulmana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.