Militarii rusi se retrag din Georgia in sunetul cantecelor anti-Putin si al injuraturilor ministrului de Externe de la Moscova.
Trupele ruse au inceput sa se retraga, sambata, din portul georgian Poti si din alte puncte ocupate pe teritoriul Georgiei in timpul ofensivei din august. Operatiunea respecta acordul dintre presedintele rus Dmitri Medvedev si omologul sau francez Nicolas Sarkozy, privind retragerea trupelor ruse din Georgia pana pe 15 septembrie. „Si-au indeplinit angajamentul“, a declarat seful Consiliului de Securitate al Georgiei, Aleksander Lomaia.

Moscova a anuntat insa ca 800 de soldati vor ramane in continuare in Georgia. In timpul retragerii, un politist georgian a fost impuscat in cap, la unul dintre punctele de frontiera dintre Georgia si Abhazia. Retragerea rusilor a avut loc in sunetul imnului national al Georgiei si al unor cantece care il ridiculizau pe Vladimir Putin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.