Cea de-a 52-a editie a Festivalului de Film de la Londra, desfasurata in perioada 15-30 octombrie, va fi un record, cu proiectia a aproximativ 300 de pelicule, printre care "Quantum of Solace", din seria "James Bond" sau "W" de Oliver Stone, relateaza NewsIn

"Quantum of Solace", in care eroul James Bond este incarnat de Michael Craig, va fi prezentat pentru prima data publicului pe 29 octombrie, la festivalul londonez. Vor avea loc doua proiectii, in cadrul festivalului, pentru public, si intr-o alta sala din centrul Londrei rezervata invitatilor, iar una va incepe cu sapte minute inaintea celeilalte.

Cea de-a 52-a editie a festivalului cuprinde 189 lungmetraje si 108 scurtmetraje din 43 de tari, dintre primele, 15 sunt premiere mondiale, 20 premiere europene si 119 filme prezentate pentru prima data in Marea Britanie.

In deschidere, va fi proiectat, in premiera mondiala, filmul "Frost/Nixon" de Ron Howard, bazat pe o serie de interviuri din 1977, luate de prezentatorul vedeta David Frost fostului presedinte american Richard Nixon privind scandalul Watergate.

O alta proiectie asteptata este "W", care va fi prezentata in premiera europeana, in care regizorul Oliver Stone incearca sa il satirizeze pe actualul presedinte american.

Penelope Cruz, Gwyneth Paltrow, Omar Sharif, Eva Green si Liam Neeson, se numara printre vedetele care si-au anuntat prezenta la eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.