Candidata republicana la vicepresedintie, Sarah Palin, si-a luat joi ramas-bun de la fiul ei cel mai mare, in varsta de 20 de ani, care va pleca in Irak, si a asigurat ca victoria este aproape, relateaza Reuters

Palin, guvernator de Alaska, le-a cerut militarilor sa o faca mandra si le-a spus ca ar trebui sa li se permita celor dragi sa planga dupa plecarea lor. "Nu ne putem abtine, va vom duce dorul", a spus Palin, la Fort Wainwright. Trupele de acolo sunt numite "America's ArcticWarriors".

Track Palin, cel mai mare dintre cei cinci copii ai lui Palin, va pleca saptamana viitoare in Irak, impreuna cu alti 4.000 de militari din regimentul respectiv. Misiunea va dura 12 luni. Tanarul Palin va servi in forta de securitate pentru conducerea brigazii.

Trupele au stat in formatie la baza militara, in timp ce Palin si comandantii le-au vorbit rudelor stranse acolo. Palin a vorbit despre atacurile din 11 septembrie, spunind ca soldatii vor servi "o cauza justa si vitala", aceea de a apara Statele Unite. "

"Acesta este unul dintre momentele in care ne confruntam cu faptul ca ei nu o sa mai aiba nevoie de protectia noastra", a subliniat Palin. "De fapt, ei vor fi cei care ne vor apara, vor apara America. Ramane ca fiecare familie sa treaca peste aceste momente in felul ei", a adaugat ea.

Candidatii din SUA nu au voie sa mearga in campanie la baze militare americane, dar discursul lui Palin face parte din indatoririle sale ca guvernator al statului.

Benjamin Mixon, comandantul general al trupelor de la baza respectiva, a spus ca "situatia s-a imbunatatit mult, in ultimele luni, in Irak".

Palin, relativ necunoscuta pe scena politica pina acum doua saptamani, cind McCain a ales-o pentru vicepresedintie, a spus, in primul ei interviu, joi, ca este pregatita si pentru functia de presedinte.

Criticii au pus la indoiala capacitatile sale de a-si asuma functia de presedinte, daca ceva s-ar intampla cu McCain, care are 72 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.