Jacqueline Kennedy ramane cea mai eleganta prima doamna a Statelor Unite, asa cum este considerata inca din 1960, fiind urmata de Cindy McCain, sotia candidatului republican la Casa Alba, potrivit unui sondaj publicat de Women's Wear Daily, relateaza AFP

Cindy McCain si Michelle Obama, sotia candidatului democrat, se afla pe locul 2, respectiv 3.
Hillary Clinton, candidata fara succes la investitura democrata, ocupa de abia locul 10.

1.100 persoane au fost chestionate in legatura cu stilul primelor doamne, incepand de la presedintia Kennedy (1961-1963).

Hillary, celebra pentru taioarele uni cu pantaloni in culori vii, glumeste frecvent pe aceasta tema. 7% dintre respondenti o gasesc eleganta, fata de 48% care o prefera pe Jacqueline Kennedy, 36% pe Cindy McCain si 28% pe Michelle Obama.

Sotiile celor doi candidati la alegerile din 2008 au mare grija de modul in care se imbraca si au designeri favoriti. Astfel, Cindy McCain, mostenitoarea imperiului Hensley, il prefera pe Oscar de la Renta. La conventia republicana, ea a purtat o rochie de 3.000 de dolari, asortata cu cercei cu diamante in valoarea de 280.000 de dolari.

Michelle Obama ii prefera pe designerii mai tineri, ca Maria Pinto din Chicagio sau Thakoon, un designer din New York.

Nancy Reagan, sotia lui Ronald Reagan, este pe locul 4, urmata de Laura Bush, sotia lui George W. Bush, de Pat Nixon, sotia lui Richard Nixon, Rosalyn Carter, sotia lui Jimmy Carter, Betty Ford, sotia lui Gerald Ford, si Barbara Bush, mama actualului presedinte.

Jacqueline Kennedy a murit in 1994, iar Pat Nixon in 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.