Dupa ce presedintele american, George W. Bush, a aprobat in secret organizarea unor operatiuni terestre militare in Pakistan, de catre armata americana, fara acordul prealabil al Islamabadului, seful armatei pakistaneze a avertizat, miercuri seara, ca trupele sale vor impiedica de acum inainte, "cu orice pret", fortele straine sa mai patrunda in Pakistan.
"Suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii vor fi aparate cu orice pret si nicio forta straina nu va fi autorizata sa conduca operatiuni in interiorul Pakistanului", a declarat, intr-un comunicat, generalul Ashfaq Kayani, seful Statului Major al armatei pakistaneze, relateaza AP, transmite Agerpres.

Supararea generalului, Kayani, a fost determinata de un raid pe teritoriul pakistanez, efectuat de fortele americane la 3 septembrie cu ajutorul unor elicoptere de lupta si probabil, al unor trupe de comando desfasurate la sol, impotriva unui sat din districtul tribal Waziristanul de Sud, situat la frontiera cu Afganistanul. Atacul a facut cel putin 15 morti, cu totii civili, potrivit Islamabadului, de unde, pentru prima data dupa 11 septembrie 2001, cele mai inalte autoritati de stat au protestat imediat si viguros pe langa Washington.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.