Presedintele american George W. Bush si sotia sa au tinut un moment de reculegere la Casa Alba, joi, la ora locala 08.46, ora exacta cand primul avion deturnat a lovit World Trade Center cu sapte ani in urma, transmite NewsIn.
Bush si sotia sa urmau sa participe apoi la inaugurarea unui monument in memoria victimelor atacului comis in 11 septembrie 2001 de la Pentagon. La New York, ceremoniile ce marcheaza sapte ani de la atentate au inceput joi la ora locala 08.40 (15.40, ora Romaniei) la Ground Zero.

"Astazi comemoram o zi in care lumea s-a rupt", a declarat primarul Michael Bloomberg, cerand orasului sa tina un minut de reculegere la ora 8.46.

Alte trei momente de recuegere urmau sa fie tinute in cursul diminetii, la ora la care al doilea avion a lovit WTC, apoi la ora la care turnurile gemene s-au daramat. Acompaniate de un violoncelist, rude ale victimelor s-au succesdat la microfon pentru a evoca pe scurt un tata, un cumnat, o fiica sau un coleg pe care l-au pierdut atunci.

Dupa ceremoniile oficiale care se vor derula toata dimineata, marcate de lectura numelor celor circa 3.000 de victime ale atentatelor, dupa-amiaza va fi marcata de o vizita istorica a candidatilor la Casa Alba, Barack Obama si John McCain, la Ground Zero. Respectand un armistitiu de o zi, cei doi candidati au suspendat joi toate spoturile electorale si au renuntat sa se atace reciproc.

Candidatul democrat urma sa ia masa cu fostul presedinte Bill Clinton inainte de a merge la Ground Zero impreuna cu adversarul sau. In cursul serii, Obama si McCain se vor intalni din nou la Universitatea Columbia, unde vor participa la o dezbatere despre voluntariat si serviciul in slujba comunitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.