Hackeri din Kosovo au atacat miercuri mai multe site-uri oficiale sarbe, iar pe cel al Parlamentului de la Belgrad au afisat drapelul fostei provincii sarbe care si-a declarat independenta in februarie, a anuntat un post de radio local.
"Kosova Hackers Group" a publicat pe site-ul Parlamentului un mesaj prin care informeaza vizitatorii ca a atacat si alte site-uri oficiale sarbe, inclusiv pe cel al armatei, arata Newsin.

Joi, site-ul isi recapatase aspectul normal, iar Parlamentul sarb nu a dorit sa comenteze incidentul.
Serbia nu recunoaste independenta fostei sale provincii Kosovo si obiecteaza fata de folosirea simbolurilor sale la reuniunile internationale.

"Acesti hackeri folosesc programe care sunt accesibile pe internet si pot fi descarcate gratis", a declarat Slobodan Markovici, consilier in Ministerul sarb al Telecomunicatiilor, pentru postul de radio B92. Markovici a mai spus ca site-urile guvernamentale sarbe nu au un sistem de securitate unic, fiecare minister avand libertatea sa decida cum isi protejeaza datele.

Cotidianul Daily Press afirma ca grupul "Kosovo Hackers" a atacat in aceeasi zi site-urile Ministerului Apararii, Curtii de Conturi si Registrului Comertului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.