Dupa ce au trecut prin Obamamania, un nou fenomen a impanzit Statele Unite inainte de alegerile prezidentiale din 2008 – PALINMANIA.
Chiar inainte ca guvernatorul de Alaska, Sarah Palin, sa apara pe scena pentru a-l introduce pe senatorul John McCain, candidatul republicanilor, multimea striga “O vrem pe Sarah!”, potrivit The Telegraph.

O lacrima a aparut pe obrazul femeii de varsta mijlocie, care cu cateva momente inainte dadea ordine in stanga si in dreapta.

O mama tinea strans mana fiicei ei de 11 ani, a carui chip era machiat ca cel al unui clown, cu stele si literele P-A-L-I-N pictate pe toata fata ei.

O parte din oameni care nu intrasera in cladirea unde ea tinea discurs, aveau pancarde facute de acasa cu sloganuri precum: “Dumnezeu, arme, ruj” si “Citeste rujul de pe buzele mele - Palin”.

Un vanzator terminase insignele cu fotografia lui Palin si inscriptia: “Cel mai rece stat, cea mai fierbinte guvernatoare”.

O femeie cu o sapca de baseball avea un carton pe care scria: “O femeie adevarata = guvernatoare, mama, pro-viata, cu frica de Dumnezeu, fericita. Haide Sarah!”.

“Nu am mai vazut nimic asemanator”, a afirmat Edward LeFevre, un oficial local republican. “Multimea, entuziasmul si emotia sunt fara precedent. Sarah este o doamna in adevaratul sens al cuvantului”.

Apoi, mama a cinci copii, in varsta de 44 de ani a aparut cu sotul ei Todd, tot in varsta de 44 de ani si cu McCain. Multimea a devenit salbatica, strigand, apaudand pana la lacrimi pe “Sarah, Sarah, Sarah!”.

Senatorul de Arizona, care acum cateva saptamani a fost felicitat de multimi de cateva sute de oameni, semana cu un tata al miresei langa cuplul tanar si chipes de langa el, fiind umbrit de Gloria femeii pe care el a introdus-o in politica prezidentiala a lumii.

Palin a vorbit timp de 15 minute, citind fiecare propozitie de pe teleprompter. Cuvintele erau familiare deoarece ea tine acelasi discurs la fiecare oprire in tara. Ea a sustinut ca senatorul McCain este un erou, care “mai bine pierde alegerile decat sa-si vada tara pierzand un razboi”.

“In politica, exista candidati care folosesc schimbarea ca sa-si promoveze carierele. Dar exista si aceia, cum este John McCain, care isi folosesc carierele sa promoveze schimbarea”, a afirmat aceasta.

Luke Hertzog, de 53 de ani, a spus ca alegerea lui McCain de a o sustine pe Palin la vicepresedintie a fost “o sclipire de geniu- ea aduce un nou suflu, vigoare, energie si esenta” campaniei.

Le Fevre considera ca este vorba de o “mutare inteligenta” care schimba traditia prin care alegerea vicepresedintelui nu afecteaza cu adevarat evolutia cursei pentru Casa Alba.

Apropae fiecare femeie, intrebata de Sarah Palin foloseste cuvantul “adevarata” pentru a o descrie. “Putem sa ne comparam cu ea”, a spus Lori Ciarrocca, in varsta de 40 de ani. “Ea este la fel ca alte mame. Este o persoana reala care spune ce crede si asa cum este”.

Tom Bross, de 62 de ani, veteran al Razboiului din Vietnam, a explicat ca nu doar femeile vor vota cu ea, desi va obtine foturile multor doamne care ar fi votat cu Hillary Clinton, insa exista si barbate care acum ceva vreme nu acceptau idea de a allege o femeie presedinte, insa o asculta cu sufletul la gura pe Sarah Palin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.