Matt Brown a demisionat la doar trei zile dupa ce fusese investit ministru al politiei in New South Wales, care include Sydney.

"Sunt doar un om si am facut o greseala, dar va trebui sa ma confrunt cu consecintele", a spus Brown. "Nu vreau sa evit chestiunea. Dupa cum va imaginati, este o zi grea pentru mine", a subliniat el.

Martorii oculari au spus ca Brown s-a dezbracat, ramanand in chiloti, si a dansa pe muzica tehno, dupa care a inceput sa simuleze un act sexual cu o colega politiciana.

Brown a recunoscut ca s-a dezbracat, dar a negat ca ar fi simulat o partida de sex. Petrecerea a avut loc in Parlament, cu trei luni inainte ca Brown sa fie investit in functie.

Demisia este o lovitura pentru guvernul local de centru-stanga, afectat deja de alte scandaluri politice si de instablitate la varful ierarhiei.

Premierul local Nathan Rees a declarat: "I-am spus ministrului Brown, noaptea trecuta, ca 'sunt prea multe articole despre tine in chiloti, ca sa le pot ignora' ", a declarat Rees. "Nici nu pot spune cat de stanjenit sunt. A recunoscut ca a ramas in chiloti si nu mi-a dat alta optiune decat sa-i cer demisia", a subliniat Rees.