Lupta impotriva terorismului "si aceasta urmarire vor continua pana cand el va fi adus in fata justitiei", a spus purtatorul de cuvant Dana Perino, inainte de comemorarea atentatelor din 11 septembrie, potrivit NewsIn.

Bush se gandeste in fiecare zi la aceste atentate si "nu si-a diminuat eforturile", a asigurat ea.

Perino a negat insa ca liderul american ar fi ordonat un efort suplimentar pentru capturarea lui ben Laden inainte de a pleca de la Casa Alba, in ianuarie 2009, in timp ce unul dintre candidatii la presedintie, republicanul John McCain, a asigurat ca va reusi acolo unde Bush a dat gres.

"Alegerile din 2008 nu vor avea niciun rol in eforturile presedintelui de a-l gasi pe ben Laden si pe adjunctii lui", a spus Perino.

In acelasi timp, ea a parut ca vrea sa minimalizeze semnificatia unui esec al lui Bush in aceasta privinta. "Desfasurarea razboiului impotriva terorismului este mult mai mult decat vanarea lui ben Laden".

Perino a mai spus ca, daca ben Laden este instigatorul atacurilor din 11 septembrie, "creierul" lor, Khaled Cheikh Mohammed, este in mainile americanilor, dar a admis "limitele umane" ale acestei "vanatori".

"Nu suntem intr-un film, nu avem superputeri", a conchis Perino.