Puteti vedea o serie de imagini magnifice cu acceleratorul de particule Large Hadron Collider, pus in functie cu scopul de a intelege mai bine ce s-a intamplat acum multe miliarde de ani, cand Universul a luat nastere prin bine-cunoscutul Big Bang.

Acceleratorul a fost pornit fara mari probleme miercuri dimineata, cand primul fascicul de protoni a fost trimis in tunelul cu o circumferinta de 27 de kilometri. Tinand cont de faptul ca aproape toata lumea asociaza Big Bang-ul cu o explozie colosala, nu putini au fost aceia care au privit cu scepticism acest experiment.

Lucrurile bune insa de abia acum incep: se pare ca Omul va intelege cu ajutorul Large Hadron Collider mai multe despre Univers, despre materie si antimaterie, gauri negre si alte elemente fizice greu de analizat pana acum. In alta ordine de idei, LHC reprezinta un pas urias atat pentru Om, cat si pentru Omenire.

Click aici pentru a vizualiza cele 30 de imagini superbe cu cel mai mare accelerator de particule construit vreodata, puse la dispozitie de PlugIn.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.