O adolescenta din centrul Indiei care fusese traumatizata de informatiile de presa despre experimentul de refacere a Big Bang-ului si presupusele riscuri ca acesta sa provoace sfarsitul lumii s-a sinucis ieri, a anuntat tatal ei, relateaza NewsIn.

Fata de 16 ani din statul Madhya Pradesh a baut pesticide si a fost transportata urgent la spital, dar medicii nu au reusit sa o salveze.

Tatal ei a declarat ca fata, care se numea Chayya, s-a sinucis dupa ce a ascultat emisiunile de televiziune in care se afirma ca experimentul european va provoca sfarsitul lumii.

"In ultimele zile, Chayya ne intrebase pe mine si pe alti membri ai familiei daca este adevarat ca va fi sfarsitul lumii in 10 septembrie. Am incercat sa ii distragem atentia si i-am spus sa nu isi faca griji pentru asemenea lucruri, dar degeaba", a declarat tatal fetei, Biharilal.

In ultimele doua zile, multe televiziuni indiene au difuzat dezbateri despre riscurile ca experimentul cu cel mai mare accelerator de particule din lume, LHC, sa provoace sfarsitul lumii. LHC a fost pus in functiune miercuri pentru cel mai mare experiment stiintific din istoria omenirii.

Cercetatori prestigiosi din lume au dat asigurari ca experimentul nu presupune riscuri, dar au existat si voci care au spus ca el poate duce la aparitia unor gauri negre mici, care s-ar putea extinde si inghiti planeta.
In India, tara profund religioasa si superstitioasa, temerile legate de experiment s-au propagat rapid prin intermediul mass-media. In estul tarii, mii de oameni s-au dus la temple sa se roage si sa posteasca, in timp ce altii, dimpotriva, si-au pregatit felurile de mancare preferate, considerand ca va fi ultima lor masa.
"Ieri si azi am avut cu o mie de credincisi mai multi decat in orice alta zi normala", a spus Benudhara Sahu, de la un templu din statul Orissa state.

Multe femei si copii au luat cu asalt templele si s-au rugat pentru mantuire, au spus surse oficiale si martori.

Asigurarile oamenilor de stiinta nu au linistit oamenii simpli. "Am fost la templu si m-am rugat lui Dumnezeu. Tin post, pentru ca numai Dumnezeu ne poate salva", spune o femeie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.