Candidatul democrat Barack Obama a lansat marti un atac virulent la adresa contracandidatilor sai republicani, John McCain si Sarah Palin. In replica, republicanii l-au acuzat pe Obama de sexism.

Barack Obama, candidatul democratilor pentru Casa Alba, a criticat marti pretentia de schimbare asumata de rivalul sau, John McCain, ca fiind o incercare de a "da un porc cu ruj".

Expresia, folosita des pentru a ilustra incercarea de a "impacheta frumos" o situatie nefavorabila, a fost atacata de republicani, ca fiind indreptata catre partenera de ticket a lui McCain, Sarah Palin. Jane Swift, consiliera in campania lui Palin, l-a acuzat pe Obama ca declaratiile sale sunt "dezgustatoare" si "sexiste". Intrebata de reporteri de ce crede ca Obama se referea la Palin cand vorbea despre "porcul dat cu ruj", aceasta a raspuns ca Palin este singura femeie din cursa prezidentiala, deci singura care foloseste ruj.

Swift a mai spus ca remarca lui Obama s-a referit evident la o gluma pe care Palin a facut-o la discursul de acceptare a nominalizarii republicane pentru vicepresedintia SUA, cand a afirmat ca singura diferenta intre ea ca "hockey mom" si un pitbull este rujul de pe buze.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.