UE are un proiect de infiintare a unei retele electronice pentru urmarirea soferilor contravenienti Conducatorii auto care incalca regulile de circulatie in alte tari ale UE decat cea de origine vor primi, in curand, amenzile la domiciliu.
Pana acum, contravenientii scapau adesea nepedepsiti deoarece, in unele tari, legea nu permite plata pe loc a amenzii. In alte cazuri, soferii nu au bani pentru a plati pe loc si, odata iesiti din tara respectiva, nu mai pot fi urmariti.

Comisia de transporturi a PE a votat un proiect de directiva ce prevede infiintarea unei „retele electronice de schimb de date", care va permite autoritatilor din tarile UE sa identifice pe loc titularul actului de inregistrare al unui automobil. Atunci cand infractiunea a fost comisa, va fi identificat locul de inregistrare al masinii, iar autoritatile nationale competente vor trimite o notificare proprietarului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.