Parchetul moscovit cere sa se interzica difuzarea animatiei "South Park" in Rusia, pelicula acuzata de "extremism" si de a "incita la ura interconfesionala", dupa ce Uniunea rusa a Crestinilor Evangheliei, a denuntat apararea pedofiliei si homosexualitatii intr-un episod al seriei, potrivit AFP.
Grupul protestant Uniunea rusa a Crestinilor Evangheliei si-a manifestat dezaprobarea in urma difuzarii unui episod din "South Park", pe 9 ianuarie, considerand ca autorii sai apara pedofilia si homosexualitatea.

Parchetul din Moscova considera ca "acest serial provoaca o reactie negativa majoritatii spectatorilor, pentru ca reprezinta o insulta la adresa sentimentelor credinciosilor, indiferent de religia careia ii apartin, si poate provoca un conflict interconfesional". Parchetul a cerut unui tribunal din Moscova "sa recunoasca faptul ca serialul 'South Park' este extremist".

Totodata, institutia "a trimis un avertisment postului de televiziune 2x2", care difuzeaza serialul. Insa, conducerea postului respinge acuzatiile, aratand ca serialul, destinat receptarii de catre adulti, este si difuzat la ore nepotrivite pentru vizionarea de catre minori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.