Democratul Barack Obama a lansat marti un atac extrem de virulent la adresa republicanilor, asimiland promisiunile lor de schimbare cu "a pune ruj pe ratul unui porc", relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Am vorbit de schimbare si cand eram sus in sondaje si cand eram jos" a spus Obama, dupa o serie de sondaje care il plaseaza la egalitate sau chiar in urma republicanului John McCain. "Cealalta tabara spune brusc 'Si noi suntem pentru schimbare' Acum ganditi-va, sunt aceiasi care s-au aflat la putere in ultimii opt ani", a subliniat Obama.

"Puteti pune ruj pe ratul unui porc, dar tot porc ramane. Puteti inveli un peste stricat intr-un ziar si sa numiti asta schimbare, dar dupa opt ani tot urat va mirosi", a mai spus Obama, ovationat de cei 2.400 de sustinatori prezenti la o reuniune.

Republicanii au replicat rapid, spunand ca aceasta declaratie a fost "dezgustatoare" si sexista si ca ea a fost destinata clar candidatei republicane la vicepresedintie, Sarah Palin. "Senatorul Obama a pronuntat ceva ce nu pot califica decat ca fiind dezgustator, comparand-o pe candidata noastra la vicepresedintie cu un porc", a spus Jane Swift, care a spus ca Obama trebuie sa prezinte scuze.

Palin a spus in conventia republicana, glumind, ca singura diferenta dintre o mama ca ea, care isi insoteste copiii si la hochei, si un pitbull ar fi rosul pe buze.

Obama a insistat pe faptul ca aceasta campanie a devenit personala, criticand acoperirea mediatica de care a beneficiat fiica lui Palin, care, la 17 ani, a ramas insarcinata. "Jos palaria pentru oricine se ocupa de cinci copii. Sa fiu foarte clar. Am spus deja ca familiile sunt de neatins", a spus el.

Democratul a mimimalizat rezultatele bune in sondaje ale lui Mccain. "Cred ca ideea ca oamenii trec dintr-o parte in cealalta in cateva saptamani sau cateva zile nu este global confirmata", a precizat el.

"Stiti, sunt aceleasi sondaje care imi dadeau un handicap de 20 de puncte vara trecuta, pentru investitura, si care au oscilat mult in acest proces", a subliniat Obama. "Republicanii sunt entuziasmati, fara indoiala: aripa dreapta a partidului, in special, este entuziasmata de alegerea lui Palin. Cred ca are mai putina legatura cu faptul ca este o femeie, mai degraba are legatura cu ideologia sa", a subliniat Obama, dupa ce, potrivit sondajelor, alegatoarele albe si indepenedentii se orienteaza spre republicani, dupa alegerea lui Palin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.