Agentii de securitate de pe aeroportul israelian Ben Gurion l-au pus pe un afroamerican, membrul unei trupe de dans din New York, sa danseze pentru ei, inainte de a intra in tara, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Grupul a spus ca oficialii aeroportului nu au dat nicio explicatie in legatura cu "tratamentul" la care l-au supus pe Abdur-Rahim Jackson, al carui tata este musulman, dar care este logodit cu o tanara evreica, a carei familie traieste in Israel.

Jackson a fost separat de membrii grupului la sosirea pe aeroport, dus intr-o camera si chestionat de agentii de securitate, a spus un purtator de cuvant al grupului. "L-au intrebat cine este si ce face, de asemenea i-au pus intrebari legate de numele sau. Le-a aratat programul grupului si a spus ca este dansator. Ofiterii i-au spus: 'Daca esti dansator, atunci danseaza' , asa ca el le-a aratat citeva miscari", potrivit purtatorului de cuvant.

Acesta a mai spus ca lui Jackson i s-a cerut sa faca acelasi lucru intr-o vizita in Republica Dominicana.

Barbatul a spus ca nu are nicio problema cu faptul ca a fost chestionat, dar s-a declarat "profund intristat" ca i s-a cerut sa danseze.

Potrivit cotidianului Yedioth Ahronoth, autoritatea aeroportuara din Israel nu are nicio inregistrare a unui astfel de incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.