Pe langa pierderile de vieti omenesti, a caror valoare nu poate fi cuantificata, cele mai mari dezastre naturale din istorie au provocat falimentul a zeci de companii de asigurari si costuri materiale de ordinul miliardelor de euro.Timesbusiness ne prezinta topul celor mai costisitoare dezastre naturale.

  • 5. Uraganul Ivan, Statele Unite, 2004
Costuri: 10 miliarde de euro

Uraganul Ivan a smuls acoperisurile caselor si copacii din radacini urmandu-si calea distructiva asupra Insulelor Caraibe, inainte de a ajunge si la coasta de sud-est a Statelor Unite. O mare parte din costurile ce se ridica la 8 miliarde de lire au fost cauzate, in primul rand, de distrugerea unor platforme petroliere din Golful Mexic.

  • 4. Cutremurul Northridge, Statele Unite, 1994
Costuri: 13 miliarde de euro

Cutremurul Northridge, care a avut 6,7 grade pe scara Richter, a lovit regiunea de coasta a Los Angeles-ului, provocand moartea a 57 de persoane si ranirea a altor cateva mii. Costurile provocate au depasit 13 miliarde de euro.

Click aici pentru a vedea si restul topului.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.