Parlamentul Serbiei a ratificat un acord energetic cu Rusia, prin care ofera grupului rusesc Gazprom control asupra monopolului sau petrolier, in schimbul includerii Serbiei in proiectul conductei de gaze naturale South Stream, relateaza Reuters.

Dintre cei 250 de membri ai parlamentului, 214 deputati au votat in favoarea acordului semnat in ianuarie anul trecut, in timp ce 22 s-au declarat impotriva, transmite NewsIn.

Acordul a fost unul dintre rarele proiecte asupra carora ambele partide nationaliste si coalitia pro-vest, aflata la conducere, au ajuns rapid la o intelegere.

In cadrul acordului, Gazprom Neft, divizia petroliera a monopolului rus al gazelor naturale Gazprom, va obtine o participatie de 51% in cadrul NIS, ultima companie petroliera inca detinuta de stat din zona Balcanilor, ce urmeaza sa fie privatizata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.