Un proiect de lege italian care vizeaza interzicerea prostitutiei in locurile publice, deci si pe strazi, va fi prezentat joi in Consiliul de ministri de catre ministrul pentru egalitatea de sanse, Mara Carfagna, potrivit presei italiene de marti, citata de NewsIn.
Proiectul intitulat, potrivit ziarelor, "Masuri impotriva prostitutiei", propune sanctionarea cu cinci pana la 15 zile de inchisoare si amenzi intre 200 si 13.000 de euro, pentru "orice persoana care practica prostitutia sau profita de pe urma ei (clientii - n.red) in locuri publice".

Proxenetii care vor fi arestati pentru ca au trimis minore sa se postitueze in locurile publice risca "pedepse intre sase si 12 ani de inchisoare si o amenda cuprinsa intre 15.000 si 150.000 de euro", potrivit unor fragmente din proiectul de lege, publicate marti in presa italiana.

Prostituatele in varsta de mai putin de 18 ani si care nu au cetatenie italiana vor fi "incredintate familiei sau autoritatilor din tarile lor de origine".

In iunie, ministrul de interne Roberto Maroni, membru al partidului populist si antiimigranti Liga Nordului, s-a pronuntat in favoarea crearii unor "cartiere fierbinti", unde prostitutia va fi tolerata, pentru a controla acest fenomen mai bine.

Potrivit estimarilor asociatiilor neguvernamentale, intre 50.000 si 70.000 de persoane -dintre care o treime sunt de origine straina - se prostitueaza in Italia. Circa 65% dintre prostituate isi practica meseria pe strazi, iar 20% dintre ele sunt minore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.