Discutiile de luni intre liderii rus si francez, Dmitri Medvedev si Nicolas Sarkozy, pe tema aplicarii acordului de pace in Georgia semnat in august au avut "un rezultat mediocru", a declarat luni seara un colaborator apropiat al presedintelui polonez Lech Kaczynski, relateaza NewsIn.
"Ma tem ca este un rezultat mediocru din punctul de vedere al UE si tinand cont de interesele noastre", a declarat Piotr Kownacki, un responsabil al presedintiei poloneze. El a precizat ca presedintele polonez "va actiona pentru ca UE sa reactioneze mai ferm" in privinta Georgiei.

Liderul rus Dmitri Medvedev a convenit luni cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy asupra unei retrageri intr-o luna a fortelor ruse din Georgia, cu exceptia provinciilor Osetia de Sud si Abhazia.

Sarkozy, presedintele in exercitiu al UE, a negociat si desfasurarea a cel putin 200 de observatori UE in Georgia pana la 1 octombrie.

Delegatia europeana s-a dus apoi la Tbilisi, pentru a reafirma sustinerea UE pentru presedintele Mihail Saakasvili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.