Puternicul sindicat al gardienilor de penitenciare din California a anuntat ca a lansat luni prima etapa a unei proceduri de destituire a guvernatorului Arnold Schwarzenegger, confruntat cu o criza bugetara, relateaza NewsIn.
"Acest guvenator nu a facut nimic", a spus purtatorul de cuvint al Asociatiei ofiterilor de penitenciare din California, Lance Corcoran. "Avem unul dintre cele mai mari deficite bugetare din istoria Californiei. Ne aflam intr-una dintre cele mai lungi crize bugetare", a adaugat Corcoran, al carui sindicat are 34.000 de membri, este reputat pentru capacitatea de a strange fonduri si este in conflict cu guvernatorul din 2006 pe tema conditiilor de lucru.

Guvernatorul republican, ales la conducerea celui mai bogat stat in 2003, in urma destituirii prin referendum a predecesorului sau democrat, implicat intr-o criza financiara severa, a promis ca nu se va lasa intimidat "de acesti tipi". "Statul nu ar trebui sa cheltuie mai mult decat trebuie, iar tacticile lor de intimidare nu ma vor face sa-mi schimb parerea", a subliniat el.

Reprezentantii Californiei nu reusesc sa ajunga al un acord asupra noului buget, la 70 de zile de la data-limita, 1 iulie. Statul are un deficit bugetar de circa 15 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.