Cel putin 34 de persoane au murit si sute sunt date disparute in nordul Chinei, in urma surparii unui depozit minier, insotita de caderi de pietre si torente de noroi, potrivit unui bilant anuntat astazi, relateaza AFP.

Potrivit televiziunii centrale CCTV, "sute de persoane sunt date disparute", dupa ce alunecarea de teren a dustrus case, o cladire de birouri si o piata din provincia Shanxi.

Mai mult de 1.100 de membri ai echipelor de intereventie participa la eforturile de cautare a eventualilor supravietuitori.

Catastrofa s-a produs cand ploile torentiale au provocat prabusurea unui depozit de reziduuri miniere asupra localitatii Taoshi. Potrivit Centrului de Informatii pentru drepturile omului si democratie, cu sediul la Hong Kong, pana la 500 de persoane sunt date disparute.

In plus, 35 de persoane au fost ranite. Administratia pentru siguranta muncii considera ca mina este responsabila pentru aceasta drama. Persoane din conducerea minei, printre care directorul, au fost arestate.

Mina opera ilegal si stocul de reziduuri depasea cu mult capacitatile depozitului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.