Korea Times l-a citat pe Choi Jung-hwa, fiul lui Choi Hong-hi, care a fondat Federatia Internationala de Taekwondo in 1966, care a spus ca Phenianul le-a ordonat unor maestri in acest sport, inclusiv lui, sa-l asasineze pe presedintele Chun Doo Hwan.

"Dupa ce a preluat controlul asupra Federatiei, Phenianul a antrenat spioni si i-a trimis in strainatate, deghizandu-i in maestri taekwondo", a spus Choi, la revenirea din Coreea de Sud, dupa ce a stat 34 de ani in strainatate. Potrivit cotidianului, Choi a complotat sa-l ucida pe Chun in timpul unei vizite in Canada in 1982, dar politia canadiana a aflat si Choi s-a intors rapid in Coreea de Nord.

Privita mult timp cu suspiciune in Coreea de Sud, structura Federatiei este fragmentata, existand diverse grupuri in Austria si Canada care revendica "mostenirea" lasata de Choi Hong-hi dupa moartea sa, in 2002.

Choi senior cazuse in dizgratia presedintelui sud-coreean de atunci, Park Chung-hee, s-a autoexilat in Canada si a luat cu el Federatia.

In 1973, Federatia Mondiala de Taekwondo, fara legatura cu Federatia Internationala de Taekwondo, a aparut in Coreea de Sud, devenind extrem de populara.

Potrivit cotidianului Joong Ang Ilbo, Choi a revenit in Coreea de Sud pentru a clarifica neintelegerile legate de trecutul sau. "Am facut greseli, intentionat sau nu. Ar trebui sa platesc pentru ce am facut", a spus el.