Presedintele George W. Bush va anunta marti trimiterea in Afganistan intre noiembrie si ianuarie a unui batalion de puscasi marini si a unei brigazi a fortelor terestre, ceea ce inseamna circa 4.500 de militari suplimentari, potrivit textului unui discurs publicat luni, relateaza Newsin.
"In noiembrie, un batalion al puscasilor marini care urma sa fie trimis in Irak va fi trimis in Afganistan", va spune Bush la Washington, la Universitatea de aparare nationala. "El va fi urmat in ianuarie de o brigada a fortelor terestre", potrivit textului.

Bush va mai anunta ca pana la sfarsitul presdintiei sale, in ianuarie, va mentine efectivele americane in Irak aproape neschimbate, dar va retrage circa 8.000 de oameni in urmatoarele luni.

Bush are in vedere posibilitatea reducerii de efective suplimentare in cursul primei jumatati a lui 2009, "daca progresele din Irak se mentin".

In prezent, in Irak sunt 145.000 de militari americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.