Preotul polonez Konrad Hejmo, un apropiat al defunctului Papa Ioan Paul al II-lea, a fost suspendat din functia de responsabil al centrului de primire a pelerinilor la Roma, in urma acuzatiilor ca ar fi colaborat cu serviciile secrete comuniste poloneze. Reverendul Maciej Zieba, seful Ordinului Dominicanilor din Polonia, din care face parte si Konrad Hejmo, a spus insa ca "parintele Hejmo nu a fost spion, ci o persoana foarte vorbareata, cu o fire foarte deschisa, care a sfarsit prin a furniza informatii serviciilor secrete comuniste".

Zieba a spus ca parintele Hejmo a fost de acord sa isi inceteze pentru urmatoarele cateva saptamani activitatea cu pelerinii de la Roma, in asteptarea unui raport complet elaborat in colaborare cu Institutul National pentru Rememorare, ce a lansat pentru prima data acuzatia ca Hejmo ar fi colaborat in secret in anii '80 cu serviciile de securitate comuniste poloneze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.