LHC. Amenintari cu moartea pentru cercetatorii de la cel mai mare experiment din lume Cu doar trei zile inainte de inaugurarea experimentului Large Hadron Collider (LHC) cercetatorii sunt amenintati cu moartea daca nu opresc proiectul.
CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara), cea care a initiat experimentul LHC, a primit o multime de e-mail-uri si telefoane de la cetateni ingrijorati si "cercetatori cu jumatate de norma", anunta Telegraph.co.uk. Frank Wilczek, castigator al Premiului Nobel si profesor la celebra Universitate MIT se numara printre cei care au fost amenintati cu moartea in ultimele zile.

"Sunteti rai si periculosi si veti distruge lumea"
sau "sunt foarte ingrijorat, va rog, spuneti-mi, copiii mei vor fi bine?" sunt unele dintre mesajele primite prin posta electronica. Purtatorul de cuvant al CERN, James Gillies, a precizat ca foarte multe persoane deoresc sa intarzie sau sa opreasca experimentul de saptamana viitoare, dar nu exista nicio sansa sa se intample asa ceva.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.