Guvernul irakian doreste sa cumpere 36 avioane militare F-16 de la Statele Unite, a informat astazi Wall Street Journal, potrivit NewsIn.

Aceste achizitii ar permite Bagdadului sa-si reduca dependenta fata de fortele aeriene americane, deschizand astfel o cale pentru retragerea mai multor militari americani, potrivit cotidianului.

Oficialii americani spusesera anterior ca SUA isi vor pastra avioane si elicoptere in Irak, chiar si dupa plecarea majoritatii militarilor.

Potrivit cotidianului, tarile din regiune ar putea fi nemultumite de achizitionarea de aparate atat de sofisticate de catre tanarul guvern irakian. F-16 este un avion de vanatoare usor, unul dintre cele mai bune din lume.

Irakul prevede cumpararea de echipamente militare americane, printre care blindate si avioane de transport, pentru o suma totala de circa zece miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.