Unul dintre avioanele companiei aeriene spaniole Spanair, implicata intr-un accident soldat cu 154 de morti in luna august, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta in arhipelagul mediterarean Baleare, din cauza unor probleme tehnice, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, citat de AFP

Cursa JK4113, care facea legatura intre Ibiza si Lisabona, a aterizat la scurt timp dupa decolare pe insula Mallorca, din cauza unei defectiuni tehnice inca necunoscute, a afirmat purtatorul de cuvant.

Avionul a decolat la 9.15 ora locala (10.15 ora Romaniei) din Ibiza si a fost redirectionat spre Mallorca dupa mai putin de o ora. Pasagerii aflati la bord au schimbat avionul pentru a-si continua zborul spre capitala Portugaliei.

Pasagerii au declarat la sosirea in Lisabona ca avionul Spanair a decolat din Ibiza abia la a treia incercare.
"Singurul lucru de care ne-am dat seama este ca aparatul avea probleme pentru ca la decolare a vibrat foarte mult", a declarat pentru televiziunea portugheza RTP Rui Serta, tatal unuia dintre pasageri.

Un avion MD-82 al Spanair s-a prabusit la 20 august, provocand moartea a154 de persoane si ranirea altor18. Accidentul a fost considerat cea mai grava catastrofa aviatica din Spania, din ultimii 25 de ani. Aparatul facea legatura intre Madrid si Las Palmas, in insulele Canare (din Oceanul Atlantic - n.red.).

Patru zile mai tarziu, un alt avion al Spanair, cu 141 de pasageri la bord, care calatorea de la Barcelona spre Lanzarote (una dintre insulele Canare din Oceanul Atlantic - n.red.) a aterizat de urgenta la Malaga, din cauza unei probleme tehnice neprecizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.