Brazilia analizeaza invitatia oficiala primita din partea Iranului de a deveni membra a Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), in urma descoperirii unor importante rezerve de petrol, a declarat, miercuri, ministrul energiei, Edison Lobao, citat de Reuters.
Labao a anuntat ca Brazilia nu a oferit inca un raspuns invitatiei primite in urma cu doua saptamani, din partea ambasadorului Iranului, dar ca nu intrevede niciun obstacol pentru ca Brazilia sa devina membra OPEC, chiar si in conditiile in care nu se afla inca printre principalele state exportatoare de petrol.

Firma petroliera de stat Petrobras a uimit, in 2007 jucatorii de pe piata petroliera prin anuntul privind a doua descoperire, ca importanta, de rezerve petroliere, din ultimii 20 de ani.

Rezervele de petrol se intind pe o zona cu o lungime de 800 km (500 mile) si o latime de 200 km (125 mile), pe coasta de sud a Braziliei, specialistii estimand resurse exploatabile de 80 miliarde barili/petrol.
In cazul in care descoperirea este confirmata oficial, Brazilia va intra in topul primelor zece state producatoare de petrol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.