Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate miercuri seara din orasul Algeciras, din sudul Spaniei, din cauza unui incendiu de vegetatie, au anuntat joi serviciile de interventie, citate de AFP.
Locuitorii din mai multe cartiere ale orasului au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele incepand cu miezul noptii, ca masura de precautie.

Incendiul, care a izbucnit miercuri dupa-amiaza, a distrus 300 de hectare de vegetatie, iar pompierii nu reusisera inca sa il stinga joi, in jurul pranzului, potrivit postului de radio Cadena Ser.

Orasul Algeciras este cel mai mare din regiunea turistica Gibraltar si cel mai aglomerat port al tarii.
In vara aceasta, Spania s-a confruntat cu relativ putine incendii de padure fata de anii trecuti. La inceputul lunii august, doua incendii majore au distrus, insa, peste 3.000 de hectare de vegetatie din apropiere de Saragosa si Segovia.

Peste jumatate din teritoriul Spaniei este "expus unui risc foarte ridicat de incendii", a avertizat Protectia Civila spaniola, precizand ca regiunile cele mai amenintate sunt Andaluzia (sud), Murcia (sud-est), Valencia (est), Castilia-La-Mancha (centru-sud), Exremadura (sud-vest) si partea de nord-est a tarii (Aragon, Catalunia si insulele Balerare).

In total, 82.027 de hectare au ars anul trecut, in scadere fata de 2006 (155.362 de hectare) si 2005 (188.697 de hectare).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.