O americanca condamnata pentru uciderea fetitei sale de cateva luni, gasita carbonizata in cuptorul cu microunde, a fost scutita de pedeapsa cu moartea, in urma unui proces in care juriul nu a putut ajunge la o decizie unanima, relateaza CNN

China Arnold, din Dayton, Ohio, in varsta de 28 de ani, nu a schitat nici o reactie in momentul aflarii sentintei. Doar a zambit si le-a facut cu mana rudelor, spunand ca ii iubeste pe toti, in timp ce ofiterii o conduceau in afara salii de judecata.

Apararea sustine ca femeia de culoare era sub influenta alcoolului cand a comis nesabuita fapta, fara a avea un motiv plauzibil. De cealalta parte, acuzatorii au catalogat crima drept "odioasa" si au cerut din start pedeapsa cu moartea.

Dupa aproape cinci ore de deliberare, juriul a marturisit in fata judecatoarei Tribunalului din Montgomery ca pur si simplu nu s-au putut decide intre pedeapsa cu inchisoare pe viata si cea cu moartea. In aceste conditii, Tribunalul este contrans sa aleaga intre inchisoare pe viata, 30 sau 25 de ani de inchisoare, fara drept de eliberare conditionata in toate cazurile. Sentinta finala va fi prezentata luni.

"Suntem usurati pentru ca o persoana nevinovata nu a primit pedeapsa cu moartea", au declarat rudele si avocatul femeii. "Nu are sens ca o persoana ce nu a avut alte probleme de-a lungul vietii sa fie acuzata pentru o asemenea fapta", a continuat acesta.

Apararea planuieste solicitarea unei noi audieri, in care vor prezenta probe si martori ce indica o alta persoana vinovata de uciderea copilului.

"Daca acesta nu este un caz de pedeapsa cu moartea, atunci care e?" si-a incheiat pledoaria avocatul acuzarii.

Mai multe cazuri similare semnalate de-a lungul timpului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.