Uraganul Ike, format in Oceanul Atlantic, s-a intensificat rapid in ultimele 24 de ore, atingand nivelul patru pe o scara cu cinci trepte, a anuntat Centrul american pentru Uragane, cu sediul la Miami, informeaza NewsIn.
Uraganul este insotit de rafale de vant cu viteze de pana la 215 kilometri pe ora si este calificat drept "extrem de periculos".

Ike se deplaseaza in prezent spre nord-vest, dar isi va schimba directia catre vest joi noaptea si va ajunge in ape deschise.

Expertii nu pot aprecia deocamdata daca uraganul va afecta zone de uscat sau daca reprezinta o amenintare pentru exploatarile petroliere din Golful Mexic.

Circa 7.500 de persoane au fost evacuate miercuri in Republica Dominicata din cauza inundatiilor si ploilor care se inregistreaza odata cu apropierea furtunii tropicale Hanna, care s-a soldat cu moartea a cel putin zece persoane au murit in Haiti, din cauza inundatiilor.

Uraganul Gustav a antrenat cea mai importanta evacuare din istoria orasului New Orleans, la trei ani dupa Katrina, care s-a soldat cu moartea a circa 1.800 de persoane. Indirect, Gustav a provocat moartea a sapte persoane in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.