Candidatul republican la presedintie John McCain a declarat ca, daca va fi ales la Casa Alba, il va captura pe liderul al-Qaida Osama ben Laden, transmite Reuters, potrivit NewsIn.
"Presedintele Clinton a avut ocazii sa il prinda pe Osama ben Laden. Presedintele Bush a avut ocazii sa il prinda pe Osama ben Laden. Si eu stiu cum sa o fac si o voi face", a declarat McCain intr-un interviu acordat ABC.

"Inteleg situatia si am cunostintele si experienta necesare pentru a lua deciziile corecte. Senatorul Obama nu le are", a adaugat senatorul de Arizona, referindu-se la rivalul sau in cursa pentru Casa Alba, Barack Obama.

McCain, fost pilot in Marina americana si prizonier in Vietnam timp de cinci ani, considera ca Obama "nu stie cum functioneaza lumea si nici cum functioneaza armata".

Sustinator al razboiului din Irak inca de la inceput, senatorul de Arizona l-a atacat pe Obama pentru faptul ca vrea sa puna capat prezentei trupelor americane in aceasta tara. McCain fusese intrebat cum comenteaza afirmatia lui Obama de saptamana trecuta ca senatorul de Arizona se concentreaza mai mult pe razboiul din Irak decat pe combaterea al-Qaida si ca aceasta politica l-a ajutat pe ben Laden sa ramana in libertate.
Al-Qaida este considerata responsabila pentru atentatele din 11 septembrie, in care au murit aproape 3.000 de oameni la New York, Washington si in Pennsylvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.