Doua ferme din nord-estul Estoniei si-au unit fortele pentru a declarat o "republica sovietica" independenta si intentioneaza sa ceara recunoasterea de catre Rusia, a anuntat o organizatie comunista rusa, potrivit NewsIn.

"Nu mai vrem sa traim in burgheza Estonie, unde nimanui nu-i pasa de oamenii de rand...unde somajul este mare si exista coruptie si unde totul depinde de NATO si de americani", au spus comunistiidin Sankt Petersburg, care il citeaza pe fondatorul "republicii", Andres Tamm.

Locuitorii si fondatorii "Republicii socialiste sovietice estone" au format deja un "guvern sovietic national", o forta de politie si au inceput demarcarea granitelor "statului".

Intre timp, localnicii republicii sustin ca "burghezul" guvern eston a trimis "un grup de rude ale unor veterani nazisti din Estonia" pentru a prelua controlul asupra teritoriului.

In prezent, "republica" pregateste un tratat de prietenie cu Rusia, care va fi prezentat presedintelui rus in cateva zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.