Circa 7.500 de persoane au fost evacuate in Republica Dominicata din cauza inundatiilor si ploilor care se inregistreaza odata cu apropierea furtunii tropicale Hanna, au anuntat autoritatile, relateaza AFP.

"Nu am evaluat numarul victimelor sau al persoanelor disparute, insa am dat instructiuni personalului Apararii civile sa inceapa evacuarea preventiva a oamenilor", a anuntat presedintele Comisiei nationale pentru urgente, Luis Luna Paulino.

Centrele pentru activitati educative au fost inchise in capitala San Domingo, ca si in alte provincii, din cauza apropierii furtunii Hanna, care s-a soldat in urma cu o zi, cand era uragan, cu cel putin 26 de morti in Haiti, al carui teritoriu este situat pe aceeasi insula cu Republica Dominicana.

Furtuna, insotita de rafale de vant de pana la 110 kilometri pe ora, se afla miercuri la circa 90 kilometri de nord-vest de Republica Dominicana.

Biroul meteo national a prognozat continuarea ploilor torentiale in timp ce solul este saturat de apa, la o saptamana de la trecerea uraganului Gustav, care s-a soldat cu opt morti si a dus la evacuarea a 6.000 de persoane in Republica Dominicana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.