Potrivit unor jurnalisti din presa ruseasca si ucraineana, ca urmare a agresiunii Rusiei in Georgia, Occidentul ar putea verifica conturile tuturor stabilor din Kremlin, scrie Romanian Global News.
Site-ul Presa.md sustine ca averea lui Putin este estimata la 40 miliarde de dolari americani. In opinia lui David Rivkin, fostul consilier al ex-presedintelui George Bush, cel mai adecvat raspuns la interventia Rusiei in Georgia ar consta in initierea verificarii investitiilor si acumularilor de capital in Occident ale liderilor elitei de guvernamant a Rusiei. Politologii rusi estimeaza ca averea lui Vladimir Putin ar fi in jur de 40 miliarde de dolari americani. O parte din aceasta avere este introdusa in actiuniile Gazprom sau Surgutnefti, dar in compania petroliera elvetiana Gunvor.

Paul Volcker, in anul 2004, cand a desfasurat o investigatia sub mandat ONU si a publicat un raport ce viza efectele negative din cadrul programului “petrol contra hrana”, a considerat printre cei vinovati, care majorau cotele si revindeau petrolul fara a plati impoyite, si firmele off-shor Gunvor international si Gunvor Energy, care au achizitionat circa 3 mln.tone de petrol irakian in valoare de 550 mln dolari. Ambele firme apartin unuia din apropiatii lui Putin si nu au fost penalizate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.