Parlamentul georgian a ridicat miercuri starea de razboi instaurata la 9 august, in primele zile ale conflictului cu Rusia, dar a instituit stare de urgenta in unele regiuni ale tarii, potrivit unei surse parlamentare, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Parlamentul georgian a votat in unanimitate pentru rezolutia cu privire la ridicarea starii de razboi din Georgia", a declarat purtatorul de cuvant al acestei institutii, Maka Grigauri. In schimb, "starea de urgenta este declarata in zonele in care fortele ruse de ocupatie sunt prezente, inclusiv in Abhazia si Osetia de Sud", doua regiuni separatiste, potrivit sursei citate.

Blindate si echipamente ruse, ca si un contingent de aproximativ 500 de militari, potrivit Moscovei, sunt inca prezente intr-o zona "tampon" pe teritoriul georgian, dincolo de linii de demarcatie cu teritoriile separatiste. Occidentali cer retragerea lor pe pozitiile anterioare izbucnirii conflictului.

Conflictul ruso-georgian a inceput in august, cand trupele ruse au intrat pe teritoriul georgian pentru a contracara o interventie a armatei georgiene in regiunea separatista Osetia de Sud. Rusia a recunoscut la 26 august independenta teritoriilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia, decizie ca a provocat indignare in Occident.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.