"Ne-am exercitat cu demnitate pana in prezent functiile consulare la Tbilisi si am acordat vize cetatenilor Georgiei. Acum, acest proces a fost suspendat", a declarat oficialul rus.

"Reflectam la masurile ce trebuie luate pentru a minimaliza problemele create cetatenilor celor doua tari, care intentioneau sa calatoreasca in Rusia si Georgia", a adaugat el.

Ambasada Rusiei in Georgia a anuntat astazi ca si-a incetat activitatea, in urma suspendarii oficiale a relatiilor diplomatice dintre cele doua state.

"Incepand de ieri (marti - n.red.) ambasada Rusiei in Georgia nu mai functioneaza. Si sectiunea consulara este inchisa, pana la noi ordine de la Moscova", a declarat atasatul de presa al ambasadei, Aleksandr Savonov.

Tbilisi a anuntat in 29 august suspendarea relatiilor diplomatice cu Moscova, dar notificarea oficiala a ajuns abia marti. Georgia isi mentine relatiile consulare cu Rusia, dar inaspreste, incepand din 8 septembrie, regimul vizelor pentru cetatenii rusi.

Un conflict militar a izbucnit intre Georgia si Rusia la inceputul lunii august, trupele ruse intrand pe teritoriul geogian pentru combaterea unei interventii a fortelor georgiene in Osetia de Sud. Rusia a recunoscut in 26 august independenta teritoriilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia, iar Tbilisi a acuzat Moscova ca incearca sa "schimbe frontierele Europei prin forta".