Reuniti pentru a revizui relatia cu Rusia, liderii europeni au preferat sa adopte o pozitie moderata fata de Moscova pentru a nu pune in pericol coeziunea UE.

Nicolas Sarkozy incearca sa medieze conflictul dintre Rusia si Occident.

Reuniti intr-un summit de urgenta la Bruxelles, pentru a revizui relatia cu Rusia dupa conflictul din Georgia, liderii europeni au decis sa amane reuniunile UE-Rusia pentru negocierea unui acord de parteneriat cu Moscova, daca Rusia nu-si va retrage trupele stationate in Georgia pe pozitiile ocupate inaintea invaziei de la inceputul lunii august. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anuntat ca pe 8 septembrie se va deplasa la Moscova pentru a discuta cu omologul sau rus aspectele legate de respectarea angajamentului rus de retragere a trupelor.

„Daca negocierile asupra documentului sunt cu adevarat suspendate, atunci nu mai ramane decat sa exprimam regretul“, a reactionat ministrul rus de Externe, sugerand ca UE „isi face singura rau“ luand asemenea decizie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.