Fondul Monetar International (FMI) va ajunge la un acord saptamana aceasta cu privire la un imprumut de 750 milioane dolari care sa finanteze reconstructia Georgiei dupa scurtul sau razboi cu Rusia, a declarat marti o sursa avizata, citata de Reuters.

Linia de credit a FMI are nevoie de o aprobare a consiliului director al Fondului, dar ar putea fi anuntata astazi la Tbilisi, potrivit sursei citate.

Anuntul ar putea coincide cu cererea de ajutor pentru Georgia din partea Statelor Unite, in contextul in care vicepresedintele american Dick Cheney efectueaza o vizita la Tbilisi saptamana aceasta, ca sa reafirme sustinerea Statelor Unite pentru aliatul sau. Cheney va vizita, de asemenea, Azerbaidjanul, Ucraina si Italia.

Georgia a cerut ajutoare internationale cuprinse intre 1 miliard si 2 miliarde de dolari, ca sa repare si dezvolte infrastructura sa dupa conflictul de luna trecuta, potrivit agentiei guvernamentale americane pentru ajutor, USAID.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.