Presedintele american George W. Bush a felicitat marti Europa pentru "mesajele sale ferme" pe tema crizei din Georgia, cu ocazia unei discutii telefonice cu premierul olandez Jan Peter Balkenende, a anuntat marti Casa Alba, relateaza presa internationala.

Bush a vorbit despre impasul cu Rusia si intr-o discutie cu presedintele turc Abdullah Gul, subliniind importanta aplicarii armistitiului, a spus purtatorul de cuvant Gordon Johndroe.

Liderul american i-a multumit lui Balkenende pentru sustinerea oferita de expertii olandezi care au ajutat la pregatirile pentru sosirea uraganului Gustav pe coastele americane, pentru cooperarea europeana in Afganistan, precum si in criza georgiana.

Bush a spus ca apreciaza "mesajele ferme transmise de UE". Cei doi au discutat si despre importanta sustinerii integritatii teritoriale a Georgiei si despre reconstructie, a precizat sursa.

In cursul discutiei cu Gul, Bush a discutat si despre eforturile de ameliorare a relatiilor Turciei cu Armenia, ca si despre "dezvoltarea relatiilor turco-irakiene", inclusiv pentru combaterea rebelilor din PKK, ce au baze in nordul Irakului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.