Economia Spaniei se va confrunta cu cateva luni dificile, insa o revenire ar trebui sa fie vizibila in a doua jumatate a anului viitor, a declarat marti premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, citat de presa internationala.

Zapatero va aparea in fata congresului pentru a prezenta masurile de diminuare a ratei somajului, dupa ce numarul somerilor a crescut in august cu 100.000, conform datelor guvernamentale publicate marti.

Produsul intern brut (PIB) al Spaniei a crescut cu doar 0,1% in al doilea trimestru, cu mult mai putin decat nivelul normal pentru o tara ce a avut pana in 2007 o crestere economica medie de 3,8%.

Acesta a fost cel mai mic nivel al cresterii economice din ultimii 15 ani, dupa ce scaderea cheltuielilor consumatorilor si incetinirea inregistrata in sectorul constructiilor au fost resimtite de economia spaniola.

Spania a suferit mai multe socuri economice in 2008, iar caderea pietei imobiliare a coincis cu scaderea lichiditatilor, la nivel global si cresterea record a pretului petrolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.