Relatiile diplomatice dintre Georgia si Rusia, a caror intrerupere a fost anuntata de Tbilisi la 29 august, au fost oficial suspendate marti, a informat un oficial georgian, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Numarul doi al ambasadei Rusiei la Tbilisi, Andrei Samaga, a fost convocat astazi la Ministerul georgian de Externe, care i-a transmis o nota oficiala ce informa Rusia ca relatiile diplomatice dintre Georgia si Rusia au fost rupte", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului.

"Incepand din acest moment, nu mai exista relatii diplomatice", a subliniat el.

Anuntarea deciziei a avut loc vineri, viceministrul de externe spunand ca diplomatii rusi trebuie sa paraseasca tara. "Nu vom mai avea relatii diplomatice cu Rusia, conform conventiei de la Viena, pentru astfel de cazuri, diplomatii rusi trebuie sa paraseasca Georgia", a spus el.

In schimb Georgia a mentinut relatiile consulare cu Rusia, dar a inasprit regimul de vize pentru cetatenii rusi, masura ce va intra in vigoare la 8 septembrie.

Un conflict militar a izbucnit intre Georgia si Rusia la inceputul lunii august, trupele ruse intrand pe teritoriul geogian pentru combaterea unei interventii a fortelor georgiene in Osetia de Sud. Rusia a recunoscut la 26 august independenta teritoriilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia, iar Tbilisi a acuzat Moscova ca incearca sa "schimbe frontierele Europei prin forta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.