Rusia va furniza Uzbekistanului arme "ultramoderne", aceasta fosta republica sovietica din Asia Centrala fiind aliat al Moscovei, a anuntat marti premierul Vladimir Putin, dupa discutiile cu liderul uzbec Islam Karimov, au informat agentiile ruse, relateaza AFP.
"Am convenit sa ne extindem legaturile militaro-tehnice", a spus Putin, aflat la Taskent.

"Extinderea acestei cooperari se va face gratie livrarii de sisteme de armament ultramoderne si dezvoltarii cooperarii in acest sector si in alte domenii de inalta tehnologie", a explicat Putin.

Karimov, care conduce de 18 ani Uzbekistanul, a devenit aliat al Moscovei dupa reprimarea sangeroasa, in mai 2005, a unei revolte in Andijan, soldata cu 500-1.000 de morti.

Dupa criticile lansate de Occident, Uzbekistanul a ordonat in iulie 2005 Statelor Unite sa evacueze baza aeriana din Karsi Hanabad si s-a orientat catre Rusia, cu care a semnat in noiembrie 2005 un acord de aparare reciproca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.