Presa rusa a salutat marti un "succes" al diplomatiei ruse dupa decizia UE de a nu sanctiona Moscova si considera ca amanarea negocierilor pentru un parteneriat strategic cu Rusia reprezinta "raul cel mai mic", relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"UE a decis sa nu aplice sanctiuni impotriva Moscovei. De aceea la Moscova consideram ca rezultatele (summitului extraordinar de luni de la Bruxelles -n.red.) reprezinta o victorie a diplomatiei ruse", relateaza cotidianul Kommersant.

"Decizia UE poate fi interpretata ca un succes", adauga ziarul, subliniind faptul ca Rusia a evitat "consecinte mult mai grave".

Ziarul Izvestia scrie ca "rezultatul principal al summitului UE este acela ca majoritatea europenilor nu vor sa se certe serios si pentru o lunga perioada de timp cu Moscova".

"Reprezentantii tarilor membre UE au decis ca este mai avantajos sa fie prietenii Rusiei, decat dusmanii ei", comenteaza si cotidianul economic RBK Daily.

Absenta sanctiunilor economice in declaratia adoptata dupa summit pare sa fie, "cel putin pana acum, o victorie absoluta a sustinatorilor dialogului cu Moscova", apreciza ziarul oficial Rosiiskaia Gazeta.

Cotidianul de mare tiraj Tvoi Den subliniaza ca liderii europeni s-au temut sa nu fie privati de hidrocarburile ruse. "Gazul si petrolul rus s-au dovedit a fi mult mai importante pentru Europa decat interesele Statelor Unite si cele ale protejatului lor, (presedintele georgian Mihail -n.red.) Saakasvili", potrivit ziarului.

Cu ocazia summitului de luni, de la Bruxelles, sefii de stat si guvern din UE au decis sa suspende discutiile pentru un parteneriat strategic cu Moscova, pana cand trupele ruse din Georgia vor reveni pe pozitiile anterioare declansarii conflictului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.